ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΣΑΜΟΖΑΣ
Υλικά:
- 1 συσκευασία κατεψυγμένη ζύμη φύλλων
- 2 ματσάκια ραδίκια
- 250 γρ καπνιστό τυρί
- 3 σκελίδες σκόρδο πιεσμένες
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 3 κσ κουκουνάρια
- 1 αυγό
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε τα ραδίκια κρατώντας μόνο τα μαλακά φύλλα, τα πλένουμε, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε τηγάνι. Σκεπάζουμε με καπάκι και τα αφήνουμε να ζεσταθούν σε χαμηλή φωτιά για 4 λεπτά. Σε άλλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι με τις πιεσμένες σκελίδες σκόρδο. Προσθέτουμε την πιπεριά και τσιγαρίζουμε τα ραδίκια για 5 λεπτά κουνώντας συχνά ώσπου να πάρει γεύση. Περνάμε το περιεχόμενο του τηγανιού στο μπλέντερ, μαζί με το τυρί κομμένο σε κυβάκια και τα κουκουνάρια για λίγα δευτερόλεπτα χωρίς όμως να γίνουν κρέμα. Ρίχνουμε το μείγμα σε μπολ, προσθέτουμε το αυγό μέχρι να ανακατευτεί με τα άλλα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε στον πάγκο 4 φύλλα από τη ζύμη και τη κόβουμε στη μέση. Με πινέλο αλείφετε τις άκρες, βάζετε στη μέση λίγη από τη ζύμη και τυλίγουμε δημιουργώντας τρίγωνα. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά ή μέχρι να γίνει χρυσαφί το χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.