ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΩΔΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
Υλικά:
- 40 γρ ανάλατο βούτυρο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 500 γρ μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1 κσ χυμό λεμόνι
- 2 κσ κόκκινο κρασί
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 500 γρ τορτελίνια
- αλάτι, πιπέρι
Σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με μια πρέζα αλάτι χωρίς να πάρουν χρώμα. Βουτάμε τα μανιτάρια στο λεμόνι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Ρίχνουμε το κρασί, μαγειρεύουμε για 3 λεπτά και μόλις φύγουν τα υγρά βάζουμε την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για ακόμα 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σε αλατισμένη κατσαρόλα βράζουμε τα τορτελίνια να βράσουν για 15 λεπτά. Τα αδειάζουμε σε σκεύος και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί προαιρετικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.