Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΗ ΣΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΗ ΣΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Υλικά:

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 2 ασπράδια ελαφρώς χτυπημένα
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 30 γρ βούτυρο
  • 2 κσ ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κσ κορν φλάουρ
  • 1 κσ μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 1/2 κγ τζίντζερ
  • 1 κγ σάλτσα σόγιας
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κότας


    Κοπανάμε τα φιλέτα κοτόπουλου μέχρι να μαλακώσουν και να λεπτύνουν. Τα βουτάμε πρώτα στο ασπράδι αυγού και μετά στο αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε μεγάλο τηγάνι με το βούτυρο και το λάδι. Τα βγάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν. Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το τζίντζερ, τη σάλτσα σόγιας και το ζωμό κότας, τα αφήνουμε να πάρουν βράση και έπειτα σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Την περιχύνουμε στα φιλέτα και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.