Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΧΤΑΠΟΔΙΟΥ ΜΕ ΚΡΑΣΑΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ ΚΑΡΟΤΟΥ

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΧΤΑΠΟΔΙΟΥ ΜΕ ΚΡΑΣΑΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ ΚΑΡΟΤΟΥ

Υλικά:

  • 400 γρ πλοκάμια χταποδιού
  • ελαιόλαδο
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια
  • 70 ml ξύδι μπαλσάμικο
  • 70 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 κγ αποξηραμένη ρίγανη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 70 ml κόκκινο κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια με το ειδικό εργαλείο ξεφλουδίσματος


    Πλένουμε τα πλοκάμια χταποδιού και τα περνάμε από σουβλάκια το καθένα. Τα βάζουμε σε μπολ, τα περιχύνουμε με λάδι, αλατοπίπερο και τα μαρινάρουμε για 5 λεπτά. Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα σοτάρουμε σε κατσαρόλα με λίγο λάδι. Προσθέτουμε το μπαλσάμικο, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το κρασί και τη δάφνη και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Βάζουμε τα σουβλάκια σε αντικολλητικό τηγάνι και τα τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν εντελώς γυρνώντας τα συνεχώς με μια λαβίδα. Αλευρώνουμε τα μπαστουνάκια καρότου ελαφρά, τα τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τα βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά να στεγνώσουν. Για το σερβίρισμα, απλώνουμε τα κρασάτα κρεμμύδια σε πιατέλα, από πάνω βάζουμε τα σουβλάκια χταποδιού και πασπαλίζουμε με τα μπαστουνάκια καρότου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.