ΚΕΙΚ ΔΙΧΡΩΜΟ
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- 1 κγ σόδα
- 1 κγ κρεμόριο
- 4 αυγά
- 4 κσ τρούφα σοκολάτα
- ζάχαρη άχνη
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το γάλα, αφού διαλύσουμε σε αυτό τη σόδα και το κρεμόριο. Ρίχνουμε τα αυγά και το αλεύρι ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Ξεχωρίζουμε ένα μέρος από το μείγμα και αφού λιώσουμε σε κατσαρολάκι με λίγο γάλα τη σοκολάτα, το προσθέτουμε στο μείγμα που ξεχωρίσαμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα σοκολατένιο μείγμα. Βουτυρώνουμε μια φόρμα κέικ και βάζουμε πρώτα το μισό από το λευκό μείγμα, μετά το σοκολατένιο και από πάνω το άλλο μισό λευκό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180 βαθμούς ή μέχρι να ψηθεί. Όταν κρυώσει, το γυρίζουμε ανάποδα και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.