Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

ΣΒΙΓΓΟΙ ΜΕ ΚΑΣΕΡΙ

ΣΒΙΓΓΟΙ ΜΕ ΚΑΣΕΡΙ

Υλικά:

  • 60 γρ βούτυρο
  • 125 γρ αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 80 γρ κασέρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο μοσχοκάρυδο


    Βράζουμε 300 ml νερό με το αλάτι και το βούτυρο και μόλις αυτό λιώσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι αμέσως ανακατεύοντας πολύ γρήγορα. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η μάζα να ξεκολλάει από τα πλαϊνά τοιχώματα της κατσαρόλας. Βάζουμε τη μάζα σε μπολ, προσθέτουμε τα 3 αυγά ένα ένα, έτσι ώστε αυτά να ενσωματωθούν με τη μάζα. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια το κασέρι και το ρίχνουμε στη ζύμη. Καρυκεύουμε με πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Στρώνουμε σε ταψί λαδόκολλα και με κουτάλι παίρνουμε υλικό από τη μάζα και τα βάζουμε στη λαδόκολλα αφήνοντας μεταξύ τους αρκετό διάστημα ώστε να μην κολλήσουν κατά το ψήσιμο μεταξύ τους. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 25-30 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ρόδινο χρώμα, γυρίζοντάς τα και από την άλλη ενδιάμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.