Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

Υλικά:

  • 5 φλιτζάνια γάλα
  • 5 αυγά
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 12 φύλλα ζελατίνα
  • 3 κσ κορν φλάουρ
  • 1 βανίλια
  • 2 κσ ζάχαρη άχνη
  • σιρόπι φράουλα


    Βάζουμε τη ζελατίνα μέσα σε κρύο νερό και την αφήνουμε 15 λεπτά. Μέσα σε κατσαρόλα ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών, τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα. Βράζουμε το γάλα και μόλις κρυώσει λίγο προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια χτυπώντας συνεχώς. Λιώνουμε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό, στραγγίζουμε τη ζελατίνα και τη ρίχνουμε στο μείγμα. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρουν βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να μην πιάσει κρούστα. Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στην υπόλοιπη κρέμα που έχει μισοπήξει, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε την κρέμα σε φόρμα, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε μία ώρα στο ψυγείο. Μόλις την ξεφορμάρουμε την πασπαλίζουμε με σιρόπι φράουλα ή ότι άλλο σιρόπι έχουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.