Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΤΟΥΡΛΟΥ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΤΟΥΡΛΟΥ

Υλικά:

  • 2 χούφτες μπιζέλια
  • 2 πατάτες μέτριες
  • 1 ματσάκι βλήτα
  • 1 ματσάκι αντίδια
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 σκόρδα χλωρά
  • 1 ματσάκι δυόσμο μόνο τα φύλλα
  • 5 κορόμηλα ξινά
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • λεμόνι


    Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κύβους και τις αφήνουμε μέσα σε νερό. Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα χόρτα και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα και μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε τα χόρτα (χωρίς να τα στραγγίσουμε τα παίρνουμε με μια κουτάλα), τις πατάτες, τα μπιζέλια, και το μαϊντανό. Κλείνουμε την κατσαρόλα και το υγρό από τα χόρτα θα βοηθήσει όλα τα υλικά να αχνιστούν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να "βράσουν" και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. Μόλις είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνουμε τα κορόμηλα και τα αφήνουμε να βράσουν λίγο ακόμα. Σερβίρουμε με λεμόνι και λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.