Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Υλικά:

  • 3 ροδάκινα ώριμα αλλά σφιχτά
  • 2 κσ μαύρη ζάχαρη
  • 50 γρ βούτυρο
  • 60 γρ ζάχαρη
  • 75 γρ λευκά αμύγδαλα
  • 1 κγ κορν φλάουρ
  • 1 αυγό
  • μισό σφηνάκι λικέρ μαστίχα
  • μισό κγ μαστίχα κοπανισμένη


    Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα με τη μαστίχα να γίνουν σαν σκόνη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Καθαρίζουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε στα 4 αφού βγάλουμε το κουκούτσι και τα απλώνουμε σε ταψάκι. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε το αυγό συνεχίζοντας το χτύπημα και μετά ρίχνουμε το κορν φλάουρ μαζί με την αμυγδαλόσκονη και το λικέρ μαστίχας. Αφού τα χτυπήσουμε καλά με το μίξερ, με κουτάλι βάζουμε πάνω σε κάθε κομμάτι ροδάκινου λίγη από την κρέμα και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη. Τα ψήνουμε για 20 λεπτά στο φούρνο. Τα σερβίρουμε με παγωτό και σιρόπι σοκολάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.