Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΣΟΛΩΜΟ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Υλικά:


  • 180 γρ σολομό φιλέτο
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 αυγά
  • 2 κσ παρμεζάνα τριμμένη
  • 30 γρ βούτυρο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 50 γρ αλεύρι
  • 40 γρ βούτυρο



    Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ λιώνοντας το βούτυρο και ανακατέυουμε το αλεύρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς. Αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Εν τω μεταξύ σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το σολομό που έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Από τα κολοκυθάκια αφαιρούμε τις άκρες, τα πλένουμε πολύ καλά και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Τα ρίχνουμε μέσα στη μπεσαμέλ μαζί με 2 κρόκους, την παρμεζάνα και το σολομό.  Χτυπάμε τα ασπράδια αυγού σε μαρέγκα και τα ρίχνουμε και αυτά στο μείγμα. Ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε βουτυρωμένα φορμάκια. Ψήνουμε τα σουφλέ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς σε μπεν μαρί για 25-30λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.