ΤΖΑΝΤΟΥΙΑ
Υλικά:
- 6 αυγά
- 220 γρ ζάχαρη
- 70 γρ αλεύρι
- 50 γρ κορν φλάουρ
- 12 φουντούκια
- 150 γρ κουβερτούρα
- 120 ml κρέμα γάλακτος
- 200 γρ ζάχαρη
- 20 γρ κακάο σε σκόνη
- 3 κσ μαρμελάδα βερίκοκο
- τρούφα
Χτυπάμε στο μίξερ τα φουντούκια να πολτοποιηθούν. Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της βάσης, δηλαδή τα αυγά, τη ζάχαρη, τα πολτοποιημένα φουντούκια, το αλεύρι και το κορν φλάουρ και τα χτυπάμε με το μίξερ. Βάζουμε το υλικό σε στρόγγυλο ταψάκι ή πυρέξ και τα ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Όσο ψήνεται η βάση ετοιμάζουμε τη γέμιση λιώνοντας σε κατσαρολάκι την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος. Μόλις βγει η βάση από το φούρνο και χωρίς να την αφαιρέσουμε από το ταψί, ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση σοκολάτας. Ετοιμάζουμε την επικάλυψη διαλύοντας 150 γρ ζάχαρη σε λίγο νερό μέχρι να λιώσει χωρίς όμως να γίνει καραμέλα. Προσθέτουμε το κακάο ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να έχουμε μια ρευστή κρέμα. Παράλληλα σε άλλο κατσαρολάκι λιώνουμε τη μαρμελάδα με 50 γρ ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί μια λεπτή ζελατίνη. Πρώτα ρίχνουμε τη μαρμελάδα πάνω στη βάση με τη σοκολάτα και από πάνω απλώνουμε το γλάσο. Γαρνίρουμε με τρούφα όλο το κέικ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.