Κυριακή 18 Απριλίου 2021

ΡΙΖΟΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΡΙΖΟΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Υλικά:


  • 150 γρ μανιτάρια πορτσίνι
  • 2 φέτες προσούτο
  • 150 γρ μανιτάρια πορτομπέλο
  • 200 γρ ρύζι 
  • 200 γρ στήθος κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • ζωμός λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι,
  • ελαιόλαδο



    Ψήνουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε μικρά κομματάκια. Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πορτομπέλο που έχουμε ψιλοκόψει και τα πορτσίνι που έχουμε βάλει σε ζεστό νερό να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ρύζι και το κοτόπουλο και σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και τον κύβο λαχανικών και σιγοβράζουμε μαζί με ένα ποτήρι νερό. Κάθε φορά που πίνει τα υγρά του, προσθέτουμε από λίγο νερό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να μαλακώσει το ρύζι χωρίς να λαπαδιάσει. Σερβίρουμε με μια φέτα προσούτο στο κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.