Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΓΑΛΕΟΥ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΟΥΖΟΥ


ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΓΑΛΕΟΥ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΟΥΖΟΥ


Υλικά:

  • 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου
  • 2 πατάτες
  • 2 κσ ούζο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 αυγό
  • 2 κσ ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • αλεύρι για πανάρισμα
  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα


    Σε κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό βράζουμε τα φιλέτα γαλέου για 7 λεπτά, τα οποία μετά αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο. Στο ίδιο νερό που βράζει τοποθετούμε τις πατάτες τις οποίες πρώτα έχουμε ξεφλουδίσει και κόψει σε κυβάκια και τις βράζουμε για 20 λεπτά. Σουρώνουμε τις πατάτες, τις πολτοποιούμε και τις βάζουμε σε μπολ. Ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια ψαριού μαδημένα με το χέρι, το κρεμμύδι πολτοποιημένο, το αυγό, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα, καλύπτουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε 20 λεπτά στο ψυγείο. Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε, πανάρουμε με αλεύρι και τηγανίζουμε σε τηγάνι με ηλιέλαιο που αφήσαμε να κάψει καλά.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.