- 100 γρ μαύρη σταφίδα
- 100 γρ μήλα σε ροδέλες
- 5 κσ άσπρο ρούμι
- 200 γρ βούτυρο
- 125 γρ ζάχαρη
- 1φακελάκι βανίλια
- 2 αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κσ κανέλα
- 125 γρ αλεύρι
- 1 κγ μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ αλεσμένα καρύδια
Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα 20 εκ περίπου και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλένουμε τις σταφίδες και τα μήλα και τα μουλιάζουμε στο ρούμι. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια να αφρατέψουν. Ρίχνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το αλάτι, την κανέλα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα αλεσμένα καρύδια και χτυπάμε για λίγο ακόμα. Ρίχνουμε στο μπολ τα μήλα με τις σταφίδες και ανακατεύουμε προσεχτικά. Βάζουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και στρώνουμε την επιφάνεια της φόρμας ομοιόμορφα. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 50 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.