Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ (ΙΣΠΑΝΙΑ)


ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ (ΙΣΠΑΝΙΑ)


Υλικά:


  • 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
  • 10 μικρές αγκινάρες
  • 250 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κγ θυμάρι
  • 65 ml χυμό λεμόνι
  • 50 ml ξίδι
  • 250 ml νερό
  • 1 κσ ελαιόλαδο
  • αλάτι


    Τοποθετούμε τις φέτες λεμονιού σε μια βαθιά κατσαρόλα και καλύπτουμε με νερό μέχρι τη μέση του μπολ. Πετάμε τα εξωτερικά φύλλα από τις αγκινάρες και κόβουμε τις άκρες τους. Ξύνουμε τις φλούδες από τα κοτσάνια και τοποθετούμε τις αγκινάρες στο μπολ με τα λεμόνια. Τις στραγγίζουμε. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το κρασί, το θυμάρι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το νερό, το ξίδι και τις αγκινάρες και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν ακόμα 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες. Παίρνουμε από το υγρό μείγμα με μια βαθιά κουτάλα και ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο. Κόβουμε οριζόντια τις αγκινάρες και με κουταλάκι αφαιρούμε το χνούδι. Τις τοποθετούμε σε μπολ και ραντίζουμε με το μείγμα.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.