ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΟΒΑ
Υλικά:
- 8 κρόκοι αυγών
- 1 λίτρο γάλα
- 100 γρ αλεύρι
- 150 γρ ζάχαρη
- 1 σταγόνα εσάνς βανίλιας
- 1 λεμόνι
- ρούμι
- ζάχαρη άχνη
- κεράσια γλασέ
- ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
- 10 αυγά
- 320 γρ ζάχαρη
- 300 γρ αλεύρι
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι χτυπώντας τα αυγά με τη ζάχαρη σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο συνεχίζοντας το χτύπημα. Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένο στρόγγυλο τσέρκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι το κόβουμε στη μέση και το ραντίζουμε με ρούμι. Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής: σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, 75 γρ ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και την εσάνς βανίλιας. Παράλληλα χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τα υπόλοιπα 75 γρ ζάχαρη και σιγά σιγά ρίχνουμε και το αλεύρι χτυπώντας συνεχώς να μη σβολιάσει. Αφού βράσει το γάλα και το αφήσουμε λίγο να κρυώσει, ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το αλεύρι, τη ζάχαρη και τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς. Βάζουμε την κατσαρόλα πάλι στη φωτιά σε χαμηλή ταχύτητα και με σύρμα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Τοποθετούμε κρέμα ζαχαροπλαστικής στο πρώτο ραντισμένο παντεσπάνι και την απλώνουμε βάζοντας το δεύτερο από πάνω να κολλήσει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και στολίζουμε με κερασάκια γλασέ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.