Σάββατο 7 Μαΐου 2016

ΜΠΑΒΑΡΟΥΑΖ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

ΜΠΑΒΑΡΟΥΑΖ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

Υλικά:

  • 350 γρ φρούτα του δάσους (βατόμουρα, μύρτιλλα, φράουλες
  • 2 αυγά
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 4 φύλλα ζελατίνα
  • λίγη μέντα

    Χωρίζουμε στα αυγά τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και σε ένα άλλο χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα σφικτή. Στους κρόκους με τη ζάχαρη, προσθέτουμε ένα ποτήρι χλιαρό γάλα, τη ζελατίνα την οποία έχουμε προηγουμένως μαλακώσει σε λίγο κρύο νερό και τη βράζουμε σε μπεν μαρί μέχρι να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Σε μπλέντερ πολτοποιούμε τα φρούτα του δάσους με λίγη μέντα, τα προσθέτουμε στην κρέμα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Μόλις περάσει το μισάωρο ρίχνουμε στο μείγμα και τη μαρέγκα με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε με μια μαρίζ και τοποθετούμε όλο το υλικό σε φόρμα τετράγωνη την οποία βάζουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο. Τη σερβίρουμε είτε με σαντιγύ είτε με φράουλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.