Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά:


  • 6 φιλέτα αγριογούρουνο πολύ λεπτά
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 2 ποτήρια κόκκινο κρασί
  • 1 κγ μοσχοκάρυδο
  • 1 κύβο βοδινού
  • 1/2 φλυτζάνι νερό
  • 1 κσ κορνφλάουρ
  • 1 κσ ζάχαρη
  • 3 πορτοκάλια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
  • αλάτι, πιπέρι
  • ΜΑΡΙΝΑΔΑ:
  • 3 φλυτζάνια κόκκινο κρασί
  • 1/2 φλυτζάνι ξύδι
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 καρότο σε φέτες
  • 5 καρφάκια γαρίφαλο
  • 5 φύλλα δάφνης
  • 1/2 φλυτζάνι σπόροι από ρόδι
  • 1/2 κγ δεντρολίβανο 
  • 1/2 κγ θυμάρι
  • 1/2 κγ μοσχοκάρυδο
  • 1 κσ ζάχαρη
  • 1 κσ αλάτι
  • 10 κόκκοι πιπέρι

    Βάζουμε τα υλικά της μαρινάδας σε βαθύ μπολ και τοποθετούμε μέσα τα φιλέτα για 24 ώρες βάζοντάς τα στο ψυγείο. Την άλλη μέρα τα στραγγίζουμε και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές καλά. Σε ανοιχτή κατσαρόλα σοτάρουμε σε καυτό λάδι το σκόρδο και τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τα φιλέτα και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και τον κύβο βοδινού. Προσθέτουμε το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό. Ρίχνουμε το κορνφλάουρ, τα πορτοκάλια και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πήξει η σάλτσα. Γαρνίρουμε με πατάτες φούρνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.