Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

ΚΕΙΚ ΠΙΤΟΥΡΟΥ ΜΕ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΜΥΡΤΙΛΛΑ

ΚΕΙΚ ΠΙΤΟΥΡΟΥ ΜΕ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΜΥΡΤΙΛΛΑ

Υλικά:



  • 2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κγ κανέλα
  • 1/2 φλιτζάνι πίτουρο βρώμης
  • 3/4 φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
  • 150 γρ μύρτιλλα
  • 1/2 φλιτζάνι μήλο
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 αυγό χτυπημένο ελαφρά
  • 2 ασπράδια αυγών

    Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την κανέλα και ρίχνουμε μέσα το πίτουρο βρώμης, τη ζάχαρη και τα μύρτιλλα. Σε άλλο μπολ αναμιγνύουμε το μήλο κομμένο σε κομματάκια, το αυγό, το γάλα και τα ασπράδια και ρίχνουμε το περιεχόμενο στο μπολ με το αλεύρι ανακατεύοντας με κουτάλι έτσι ώστε να έχει σβόλους το μείγμα. Μοιράζουμε το υλικό σε φορμάκια για μάφιν και ψήνουμε για 30 λεπτά. Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε 5 λεπτά και τα βγάζουμε από τα φορμάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.