ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΚΑΦΕ
Υλικά:
- 3 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
- 1/4 φλιτζάνι κορνφλάουρ
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- 2 κσ κακάο σκόνη
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 3 κγ στιγμιαίος καφές
- 2 κσ γάλα
- 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1 κσ μαλακό βούτυρο
Βουτυρώνουμε ένα στρόγγυλο σκεύος διαμέτρου 20 εκ. και καλύπτουμε τη βάση του με λαδόκολλα. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά για 8 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μίξερ προσθέτοντας την άχνη σιγά σιγά. Βάζουμε το μείγμα σε μπολ και ρίχνουμε το κορνφλάουρ, το αλεύρι και το κακάο. Απλώνουμε το μείγμα στο σκεύος και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 25 λεπτά. Γυρνάμε το κέικ σε πιατέλα να κρυώσει και το κόβουμε σε 2 οριζόντια κομμάτια ή 3 πιο λεπτά. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει κρέμα. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι παντεσπάνι, από πάνω τη μισή χτυπημένη κρέμα, από πάνω άλλο ένα κομμάτι παντεσπάνι, από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και καλύπτουμε με το τρίτο κομμάτι παντεσπάνι. Σε μια κούπα αναμιγνύουμε τον καφέ με το γάλα μέχρι να διαλυθεί. Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο με την άχνη, τα ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το γάλα με τον καφέ, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή κρέμα. Απλώνουμε πάνω από τα παντεσπάνια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.