Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Υλικά:



  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κσ ελαιόλαδο
  • 1 κγ μαύρο πιπέρι τριμμένο
  • μια πρέζα σαφράν
  • 1 κγ κανέλα
  • 1/4 κγ τζίντζερ σκόνη
  • 50 γρ βούτυρο σε κομμάτια
  • 400 γρ ντοματάκια κονκασέ
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 3/4 φλιτζανιού ψημένα αμύγδαλα
  • 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς τα κουκούτσια
  • αλάτι

    Βάζουμε τα κρεμμύδια, το λάδι, το σαφράν, το πιπέρι, την κανέλα και το τζίντζερ σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Μαρινάρουμε τα κομμάτια κρέατος που έχουμε πρώτα αλατίσει. Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το μοσχάρι, το βούτυρο, τα ντοματάκια, το νερό και τα αμύγδαλα, τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για ακόμα 1 1/2 ώρα. Στο μεταξύ βάζουμε τα δαμάσκηνα σε μπολ με βραστό νερό για 20 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μόλις περάσει η 1 1/2 ώρα και βράζουμε για επιπλέον μισή ώρα. Σερβίρεται με κουσκούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.