Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

ΦΙΛΕΤΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑΣ ΜΠΡΙΖΟΛΑΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΟΜΠΕΛΟ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

ΦΙΛΕΤΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑΣ ΜΠΡΙΖΟΛΑΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΟΜΠΕΛΟ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

Υλικά:

  • 3 φιλέτα βοδινής μπριζόλας (1kg)
  • 3 μεγάλα πλατιά μανιτάρια πορτομπέλο
  • 1/2 κούπα ξηρό κόκκινο κρασί
  • 2 κσ φύλλα φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 20 γρ βούτυρο
  • 1 kg ψιλοκομμένα κρεμμύδια κόκκινα 
  • 75 γρ μαύρη ζάχαρη
  • 60 ml ξύδι μπαλσάμικο
  • 2 κσ ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη επιπλέον
  • αλάτι, πιπέρι

    Βάζουμε τις μπριζόλες μαζί με το κρασί, τα φύλλα βασιλικού και το σκόρδο σε μπολ και το μαρινάρουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο. Ετοιμάζουμε τα κρεμμύδια: Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύδι και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για περίπου 20 λεπτά μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι. Ετοιμάζουμε τα μανιτάρια: Σε μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το επιπλέον σκόρδο, το πιπέρι και αλείφουμε τα μανιτάρια με το μείγμα. Τα ψήνουμε σε γκριλ ή σε κάρβουνα. Ετοιμάζουμε τις μπριζόλες: Τις στραγγίζουμε από τη μαρινάδα (και την πετάμε) και τις ψήνουμε στο γκριλ ή στα κάρβουνα. Σερβίρουμε τοποθετώντας από ένα μανιτάρι από πάνω από κάθε φιλέτο και στην κορυφή τα καραμελωμένα κρεμμύδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.