ΕΛΙΟΠΙΤΑΚΙΑ
Υλικά:
- 1 φύλλο χωριάτικο για πίτα
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελιές χωρίς κουκούτσι
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 1 φλιτζάνι τσαγιού φέτα θρυμματισμένη
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα φιλέ άσπρα
- 1 κγ ρίγανη
- 3 κσ ελαιόλαδο
- 1 κρόκος αυγού χτυπημένος με πιρούνι
- 1 κσ σουσάμι
- αλάτι, πιπέρι
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις ροδέλες από τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να χάσουν τα υγρά τους. Βάζουμε σε μπολ τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τις ελιές, τη φέτα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Μετά ρίχνουμε στο μπολ και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνουμε το χωριάτικο φύλλο σε επίπεδη επιφάνεια και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Αλείφουμε με λίγο νερό το εξωτερικό μέρος από το κάθε τετράγωνο και βάζουμε στο κέντρο λίγη από τη γέμιση. Τυλίγουμε σε ρολάκια τα πιτάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί. Αλείφουμε την επιφάνειά τους με τον κρόκο αυγού με πινέλο και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε για 30 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.