ΠΑΡΦΕ ΡΟΔΑΚΙΝΟ
Υλικά:
- 400 γρ ροδάκινα ώριμα και πολτοποιημένα
- 100 γρ ζάχαρη
- 50 γρ νερό
- 4 κρόκοι αυγών
- 300 γρ κρέμα γάλακτος
- ροδάκινα για το σερβίρισμα
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος πολύ καλά ώστε να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό περίπου για 1 λεπτό να γίνει σιρόπι. Χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ και σιγά-σιγά προσθέτουμε το σιρόπι ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Τοποθετούμε το μείγμα κρόκων-σιροπιού σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε έως ότου ασπρίσει και δέσει. Το χτυπάμε αφού το κατεβάσουμε από τη φωτιά μέχρι να κρυώσει, προσθέτουμε τα πολτοποιημένα ροδάκινα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού ανακατεύοντας απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε μεταλλική φόρμα και το βάζουμε στην κατάψυξη για 12 ώρες. Σερβίρουμε με ροδάκινα κομμένα σε φέτες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.