ΚΕΡΑΣΙΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
Υλικά:
- 1 κιλό κεράσια
- 1 κιλό ζάχαρη
- χυμός από 1 λεμόνι
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 1/2 κγ μοσχοκάρυδο
Πλένουμε τα κεράσια, τους αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε στα 2. Τα κουκούτσια τα κρατάμε στο μπολ και ρίχνουμε ένα φλιτζάνια νερό. Ρίχνουμε τα καθαρισμένα κεράσια σε κατσαρόλα μαζί με την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε και το νερό που είχαμε βάλει τα κουκούτσια και ανακατεύουμε. Από πάνω βάζουμε τη ζάχαρη ώστε να τα σκεπάσει. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε να μείνει για 12 ώρες ώστε να βγάλουν τα κεράσια τα υγρά τους. Βράζουμε το μείγμα στην αρχή σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά και μετά σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσει. Τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφού πάρει 2 βράσεις αποσύρουμε από τη φωτιά. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βαζάκια με μαρμελάδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.