Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΤΟΦΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΟΥΛΙ

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΤΟΦΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΟΥΛΙ

Υλικά:

  • 2 κσ ελαιόλαδο
  • 200 γρ τόφου
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο σε ροδέλες
  • 1 λίτρο νερό
  • ζωμό λαχανικών
  • 30 ml σάλτσα σόγιας
  • 15 ml βερμούτ ή σέρρυ
  • 1 κγ ζάχαρη
  • 115 γρ μαρούλι ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

    Σε γουόκ που έχουμε βάλει στη φωτιά (χωρίς λάδι) ζεσταίνουμε τα τόφου μέχρι να πάρουν καφέ χρώμα. Τα αφαιρούμε και τα κρατάμε στην άκρη. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμυδάκια, τα σκόρδα και τα καρότα και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το σέρρυ ή βερμούτ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μαρούλι και τα αφήνουμε στη φωτιά για 1 λεπτό. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το νερό με τον κύβο λαχανικών.  Σερβίρεται ζεστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.