ΒΕΛΟΥΤΕ ΚΑΒΟΥΡΟΣΟΥΠΑ
Υλικά:
- 100 γρ κρέας από καβούρι
- 50 γρ κοτόπουλο σε κομματάκια
- 1 κγ τζίντζερ
- 1 ασπράδι αυγού
- 2 κσ γάλα
- 1 κσ κορνφλάουρ
- 600 ml ζωμό λαχανικών
- 225 γρ καλαμπόκι
- αλάτι, πιπέρι
- φρέσκα κρεμμυδάκια για γαρνίρισμα
Καθαρίζουμε τα καβούρια, κρατάμε το κρέας τους και το κόβουμε μικρά κομματάκια. Κόβουμε και το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια. Τα βάζουμε σε μπολ και τα πασπαλίζουμε με το τζίντζερ. Χτυπάμε το ασπράδι του αυγού μαρέγκα, προσθέτουμε το γάλα και το κορνφλάουρ και τα ξαναχτυπάμε μέχρι να γίνουν λεία. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τα καβούρια. Σε γουόκ βράζουμε το ζωμό λαχανικών, προσθέτουμε το καλαμπόκι, το μείγμα με τα καβούρια, αλάτι, πιπέρι μέχρι να βράσει το κρέας. Χτυπάμε με το μπίμερ να γίνει βελουτέ και γαρνίρουμε με φρέσκα κρεμμυδάκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.