Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΑΣΜΑΤΙ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΑΣΜΑΤΙ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ


  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 500 γρ κοτόπουλο σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/3 φλιτζανιού αμύγδαλα
  • 1 κγ μπαχάρι
  • 1/2 κγ κανέλα
  • 2 αντζούγιες ψιλοκομμένες
  • 2 κσ σταφίδες
  • 1 1/2 φλιτζάνι μπασμάτι
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

Τσιγαρίζουμε στο ζεσταμένο ελαιόλαδο τα κομμάτια κοτόπουλου από όλες τις πλευρές και τα βγάζουμε από την κατσαρόλα. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά  και τα αμύγδαλα που τα έχουμε βάλει στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το μπαχάρι, την κανέλα, τις αντζούγιες και τις σταφίδες και σοτάρουμε άλλα 2 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε, έπειτα προσθέτουμε το ζωμό με το νερό και το κοτόπουλο και αφήνουμε όλα τα υλικά να βράσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και το κοτόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.