ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΕΝΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΑΚΑΟ
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και καλύπτουμε τη βάση του με λαδόκολλα. Ανακατεύουμε το νερό, την άχνη, το βούτυρο, το κακάο και τη σόδα σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη χωρίς όμως να βράσει το μείγμα. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και το αφήνουμε για ακόμα 5 λεπτά στο μάτι μετά το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το αλεύρι με τα αυγά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Προσθέτουμε μέσα στο αλεύρι και το περιεχόμενο από το κατσαρολάκι που αφήσαμε να κρυώσει, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε όλο στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία για 50 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά μέσα στο ταψί και μετά αφού το αναποδογυρίσουμε, το αφήνουμε να κρυώσει. Περιχύνουμε με το γλάσο κακάου: σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό, το βούτυρο, την άχνη χωρίς να βράσουν μέχρι να διαλυθεί η άχνη. Σε άλλο μπολ αναμιγνύουμε τη ζάχαρη και το κακάο και σιγά-σιγά ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο από το ζεστό κατσαρολάκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.