ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ - ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ
Υλικά:
- ΓΙΑ ΖΥΜΗ
- μισό λίτρο νερό
- 800 γρ αλεύρι
- 8γρ μαγιά ξερή
- μια πρέζα αλάτι
- 2κσ ελαιόλαδο ΓΙΑ ΣΑΛΤΣΑ
- 400γρ ντοματάκι κονσέρβα
- 1κσ ρίγανη
- 1κσ βασιλικό
- μια πρέζα αλάτι
- λίγο πιπέρι
- ελαιόλαδο ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ
- γαλοπούλα
- ελιές
- λουκάνικα σε ροδέλες
- τριμμένο κασέρι
- 150γρ μοτσαρέλα τριμμένη
- λίγη κάπαρη
- λίγα φύλλα ρόκας
Εκτέλεση:
Διαλύουμε τη μαγιά στο μισό λίτρο κρύο νερό. Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε 600γρ αλεύρι με το μείγμα νερού μαγιάς και το αλάτι. Μόλις αρχίσει να στερεοποιείται η ζύμη προσθέτουμε το λάδι και τα άλλα 200γρ αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι. Μόλις γίνει μια ομοιόμορφη μπαλίτσα τη βάζουμε 20' στο ψυγείο. Αυτή η ζύμη θα μας βγάλει τρεις πίτσες. Μετά το εικοσάλεπτο, τη χωρίζουμε στα τρία και ή βάζουμε σε σελοφάν τα κομμάτια που περισσεύουν ή τις ετοιμάζουμε. Κάθε μπαλίτσα αρχίζουμε να τη ζυμώνουμε σε πάγκο που πρώτα ρίξαμε αλεύρι και με τον πλάστη δίνουμε σχήμα. Μόλις γίνει όσο λεπτή τη θέλουμε η ζύμη είναι έτοιμη. Για τη σάλτσα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αλείφουμε το πάνω μέρος της ζύμης αφού πρώτα τη βάλουμε σε ταψί και αντικολλητικό χαρτί. Στη μια πίτσα βάζουμε γαλοπούλα, λουκάνικα, ελιές και τριμμένο κασέρι και στην άλλη γαλοπούλα, κάπαρη, ελιές, μοτσαρέλα και ρόκα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Διαλύουμε τη μαγιά στο μισό λίτρο κρύο νερό. Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε 600γρ αλεύρι με το μείγμα νερού μαγιάς και το αλάτι. Μόλις αρχίσει να στερεοποιείται η ζύμη προσθέτουμε το λάδι και τα άλλα 200γρ αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι. Μόλις γίνει μια ομοιόμορφη μπαλίτσα τη βάζουμε 20' στο ψυγείο. Αυτή η ζύμη θα μας βγάλει τρεις πίτσες. Μετά το εικοσάλεπτο, τη χωρίζουμε στα τρία και ή βάζουμε σε σελοφάν τα κομμάτια που περισσεύουν ή τις ετοιμάζουμε. Κάθε μπαλίτσα αρχίζουμε να τη ζυμώνουμε σε πάγκο που πρώτα ρίξαμε αλεύρι και με τον πλάστη δίνουμε σχήμα. Μόλις γίνει όσο λεπτή τη θέλουμε η ζύμη είναι έτοιμη. Για τη σάλτσα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αλείφουμε το πάνω μέρος της ζύμης αφού πρώτα τη βάλουμε σε ταψί και αντικολλητικό χαρτί. Στη μια πίτσα βάζουμε γαλοπούλα, λουκάνικα, ελιές και τριμμένο κασέρι και στην άλλη γαλοπούλα, κάπαρη, ελιές, μοτσαρέλα και ρόκα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.