Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ



Υλικά:


  • 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
  • 125 γρ βούτυρο μαλακό
  • 125 γρ ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αυγά
  • 450 γρ αλεύρι
  • 1 κγ μπέικιν πάουντερ
  • ζάχαρη άχνη
  • μαρμελάδα φράουλα

    Σε μπολ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού και το λεμόνι μέχρι να γίνουν κρέμα. Ρίχνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ζύμη, την οποία αφήνουμε σκεπασμένη στο ψυγείο για 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνουμε λίγη ζύμη και την πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε αφήνοντας όμως στη μέση μια τρύπα. Το πιο πρακτικό και εύκολο σχήμα είναι ο κύκλος αλλά αν έχουμε μικρές φόρμες για σχήματα στα μπισκότα, μπορούμε να ανοίξουμε ζύμη τετράγωνη αφαιρώντας με καπάκι από αναψυκτικό το κέντρο. Ψήνουμε για 13 λεπτά ακριβώς παρόλο που θα μοιάζουν μαλακά και ωμά τα μπισκότα. Καθώς θα φουσκώσουν η τρύπα που αφήσαμε στο κέντρο θα μικρύνει, θα τη γεμίσουμε με μαρμελάδα, θα πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη και θα συνεχίσουμε το ψήσιμο για άλλα 4 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.