ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ
Υλικά:
- 1 γαλοπούλα γύρω στα 3 κιλά
- 300 γρ κιμάς
- 1/2 φλυτζάνι ρύζι
- 100 γρ κουκουνάρι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλυτζάνι λευκό κρασί
- 150 ml ζωμός κότας
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
Σε τηγάνι με ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τον κιμά με το κρεμμύδι μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτουμε το ρύζι, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, συμπληρώνουμε μισό φλυτζάνι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν λίγη ώρα. Πλένουμε πολύ καλά τη γαλοπούλα μέσα και έξω, αφαιρούμε τα εντόσθια και αλατίζουμε. Γεμίζουμε με τη γέμιση και ότι περισσέψει τα αραδιάζουμε στο πυρέξ που θα ψηθεί η γαλοπούλα. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ζωμό κότας με νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά. Γυρνάμε από την άλλη τη γαλοπούλα και ψήνουμε άλλα 45 λεπτά. Προσθέτουμε νερό αν δούμε ότι χρειάζεται, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 2 ώρες όπου στην ώρα επάνω γυρνάμε από την άλλη ξανά τη γαλοπούλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.