ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟΥ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΣΤΑ
Υλικά:
- 75 γρ αποξηραμένα βερίκοκα
- 125 γρ βούτυρο μαλακό
- 125 γρ ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 2 αυγά
- 450 γρ αλεύρι
- 1 κγ μπέικιν πάουντερ
- 15 γρ ζάχαρη άχνη
- μαρμελάδα βερίκοκο
- 100 γρ αμυγδαλόπαστα (μάρζιπαν)
Σε μπολ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και τα αποξηραμένα βερίκοκα που τα έχουμε ψιλοκόψει πρώτα μέχρι να γίνουν κρέμα. Ρίχνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ζύμη, την οποία αφήνουμε σκεπασμένη στο ψυγείο για 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνουμε λίγη ζύμη και την πλάθουμε σε στρόγγυλο σχήμα. Ψήνουμε για 13 λεπτά ακριβώς παρόλο που θα μοιάζουν μαλακά και ωμά τα μπισκότα. Τα γυρνάμε από την άλλη και συνεχίσουμε το ψήσιμο για άλλα 4 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Σε κάθε μπισκότο βάζουμε μαρμελάδα βερίκοκο στο κέντρο. Παίρνουμε την αμυγδαλόπαστα, την ανακατεύουμε με τη ζάχαρη άχνη και την βάζουμε πάνω από τη μαρμελάδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.