ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΣΠΑΝΑΚΙΟΥ
Υλικά:
- 600 γρ ψαρονέφρι
- 3 μεγάλες πατάτες
- 300 γρ σπανάκι ψιλοκομμένο
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 150 γρ σέλινο
- 3 κσ σόγια σως
- 4 κσ λευκόκρασί
- 100 γρ κρέμα γάλακτος
- 50 γρ τριμμένη φρυγανιά
- 1 κγ χυμό λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
- βρασμένα φασολάκια για γαρνιτούρα
Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο ψήνουμε από όλες τις πλευρές πολύ καλά τα κομμάτια ψαρονεφριού αφού τα αλατοπιπερώσουμε. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στα 4 και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 6 λεπτά. Τις τοποθετούμε σε ταψί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα, γυρνώντας τις από την άλλη στο μισάωρο. Σε τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, το σέλινο και το σπανάκι. Προσθέτουμε τη σως σόγιας, αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 5 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Βάζουμε το σπανάκι σε μπολ με το χυμό λεμονιού και την τριμμένη φρυγανιά. Στο ταψί με τις πατάτες βάζουμε το ψαρονέφρι στο κέντρο, απλώνουμε το σπανάκι από πάνω και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλο ένα μισάωρο επίσης στους 200 βαθμούς. Σερβίρουμε με τις πατάτες και λίγα βρασμένα φασολάκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.