ΡΙΖΟΤΟ "ΡΟΔΙΝΗ ΖΩΗ"
Υλικά:
- 300 γρ ρύζι
- 200 γρ σολομό καπνιστό ή φρέσκο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 ματσάκι ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
- 1 φλυτζάνι λευκό κρασί
- ζωμός λαχανικών
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το ρύζι με το σκόρδο και το σχοινόπρασο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε ένα φλυτζάνι νερό με έναν κύβο λαχανικών. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και κάθε φορά που τελειώνει το νερό, προσθέτουμε από ένα φλυτζάνι μέχρι δοκιμάζοντας να δούμε ότι το ρύζι είναι έτοιμο. Σύνολο θα χρειαστούν 4-5 φλυτζάνια νερό. Αν έχουμε φρέσκο σολομό τον ψήνουμε στο φούρνο παράλληλα μέχρι να γίνει. Ψιλοκόβουμε το σολομό (εγώ έβαλα έτοιμο καπνιστό) και αφού σβήσουμε το μάτι το ρίχνουμε στο ριζότο ανακατεύοντας καλά να πάνε τα κομματάκια του παντού. Σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ωμό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.