ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΙ ΠΥΡΓΟΙ ΜΕ ΜΟΥΣ ΜΑΝΓΚΟ
Υλικά:
- 6 φύλλα ζελατίνης
- 400 γρ μάνγκο καθαρισμένο
- 40 γρ ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 100 γρ τυρί κρέμα
- 200 γρ κρέμα γάλακτος
- 150 γρ λευκή σοκολάτα
- 100 γρ μαύρη σοκολάτα
- διάφορα berries
Καθαρίζουμε τα μάνγκο και κρατάμε την ψίχα τους. Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό και τα λιώνουμε σε λίγο βραστό νεράκι. Πολτοποιούμε το μάνγκο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το τυρί κρέμα, τη διαλυμένη ζελατίνη και την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν σαντιγύ το μείγμα. Το αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ να πήξει και να γίνει μους. Σε 2 μπεν μαρί ξεχωριστά λιώνουμε τη μαύρη και τη λευκή σοκολάτα και τοποθετούμε 12 μικρά κυκλικά κομμάτια από τη λευκή σοκολάτα και 6 από τη μαύρη σε αντικολλητικό χαρτί. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα ξεκολλάμε. Την άλλη μέρα βάζουμε σε κορνέ όλο το μους μάνγκο και τοποθετούμε ένα κυκλικό κομμάτι λευκή σοκολάτα,από πάνω μους μάνγκο, από πάνω κομμάτι μαύρη σοκολάτα, από πάνω πάλι μους μάνγκο και από πάνω πάλι λευκή σοκολάτα. Τέλος στην κορυφή βάζουμε τα διάφορα berries που έχουμε. Αν περισσέψει μους μπορούμε να βάλουμε σε ποτήρι με τα βατόμουρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.