MUFFINS ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟΥ-ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ
Υλικά:
- 75 γρ νιφάδες βρώμης
- 350 ml γάλα
- 150 γρ ζάχαρη
- 175 γρ αλεύρι
- 1 κσ μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κγ κανέλα
- 40 γρ σταφίδα
- 1αυγό
- 5 κσ ηλιέλαιο
- 100 γρ βερίκοκα αποξηραμένα ή φρέσκα
- 100 ml χυμός μήλου
- 30 γρ φουντούκια
- 250 γρ στραγγιστό γιαούρτι
- 2 κσ μέλι
Μαλακώνουμε τις νιφάδες βρώμης σε 250 ml γάλα. Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε σε μπολ, το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, την κανέλα και τις σταφίδες. Ρίχνουμε το αυγό χτυπημένο, το λάδι και 100 ml γάλα, καθώς και τη βρώμη με το υπόλοιπο γάλα και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να δέσουν τα υλικά. Μοιράζουμε σε 7 λαδωμένα φορμάκια για muffins και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά. Στο μεταξύ κόβουμε τα βερίκοκα (φρέσκα ή αποξηραμένα αν δεν είναι η εποχή τους) και για 20 λεπτά τα αφήνουμε να μαλακώσουν στο χυμό μήλου. Στο μπλέντερ θρυμματίζουμε τα φουντούκια, ρίχνουμε το χυμό με τα βερίκοκα, το γιαούρτι και το μέλι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πουρές. Μόλις βγάλουμε τα muffins από το φούρνο γεμίζουμε σε κορνέ την κρέμα φουντούκι-βερίκοκο, και τρυπάμε το κάθε muffin σε διάφορα σημεία με τη μύτη του κορνέ, γεμίζοντάς το με την κρέμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.