ΑΥΓΑ ΜΠΕΝΕΝΤΙΚΤ
Υλικά:
- 2 αυγά
- 2 κρόκους αυγών
- 100 γρ βούτυρο
- 1 κσ μουστάρδα
- 1 κσ ξύδι
- 2 κγ χυμό λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
- 2 ψωμάκια
- 4 φέτες γαλοπούλα
- λίγο σχοινόπρασο για ντεκόρ
Ετοιμάζουμε την σως ολλαντέζ: Βράζουμε σε κατσαρολάκι το ξύδι με 2 κσ νερό μέχρι να μείνει μια κουταλιά υγρό. Σε μπολ χτυπάμε τους κρόκους από 2 αυγά με ελάχιστο νερό, τους προσθέτουμε στο κατσαρολάκι ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα σε χαμηλή φωτιά. Μόλις αρχίζει να πήζει η σάλτσα, βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά ρίχνοντας σταδιακά το βούτυρο σε κομματάκια (βάζοντας το κάθε κομμάτι αφού απορροφηθεί το προηγούμενο). Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το χυμό λεμόνι ανακατεύοντας συνεχώς. Σε κατσαρόλα με βραστό νερό ρίχνουμε τα 2 αυγά και τα αφήνουμε 5 λεπτά να γίνουν ποσέ. Ψήνουμε τα ψωμάκια, από πάνω από το καθένα βάζουμε από 2 φέτες γαλοπούλα και από πάνω από ένα αυγό ποσέ. Περιχύνουμε με ολλαντέζ σως, αλατοπιπερώνουμε, και σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ωμό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.