ΛΑΖΑΝΙΑ
Υλικά:
Υλικά:
- λαζάνια
- 1/2 κιλό κιμά
- 1 φλυτζάνι ξερό κόκκινο κρασί
- 400 χυμό ντομάτας
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 κλαδάκι σέλινο ψιλοκομμένο
- 2 κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
- ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
- 60 γρ βούτυρο
- 1/4 φλυτζανιού αλεύρι
- 2 1/4 φλυτζάνια γάλα
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 κγ μοσχοκάρυδο
- Βράζουμε τα λαζάνια ένα-ένα (για να μην κολλήσουν μεταξύ τους) σε αλατισμένο νερό και τα αφήνουμε στην άκρη για να τα χρησιμοποιήσουμε αργότερα. Σε τηγάνι σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει το κρεμμύδι και ο κιμάς να πιει όλα τα υγρά του και να πάρει γκρι χρώμα. Σβήνω με κρασί και αφήνω και πάλι να απορροφηθούν τα υγρά αφού αλατοπιπερώσουμε και προσθέσουμε το σέλινο και το μαϊντανό. Τέλος προσθέτω το χυμό ντομάτας και λίγο νεράκι και αφήνω να δέσει η σάλτσα. Προσέχουμε να έχει υγρά το τηγάνι ώστε να απορροφηθούν μετά στο ταψί από τα λαζάνια. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ λιώνοντας το βούτυρο σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το αλεύρι και το σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας. Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να πηχτώσει. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Σε λαδωμένο ταψί τοποθετούμε στον πάτο του μια διπλή στρώση λαζάνια. Ρίχνουμε το μισό μίγμα από τον κιμά και από πάνω άλλη μια μονή στρώση λαζάνια. Απλώνουμε τον υπόλοιπο κιμά και από πάνω στρώνουμε τη μπεσαμέλ. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 1 ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.