ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
Υλικά:
- 300 γρ άσπρα μανιτάρια
- ψωμί του τοστ
- κρακεράκια για καναπεδάκια
- 1 αγκινάρα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 λεμόνι
- παρμεζάνα τριμμένη
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Πλένουμε καλά τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Σοτάρουμε τα 3/4 μαζί με σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό σε ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα τα ψήνουμε 5 λεπτά στο φούρνο και μετά τα βάζουμε σε βαθύ πιάτο με λεμόνι, αλάτι και λάδι. Στο μπλέντερ χτυπάμε την καθαρισμένη αγκινάρα, την τριμμένη παρμεζάνα, 2 κσ λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο φτιάχνοντας έναν πολτό. Στα μισά κρακεράκια και ψωμιά τοστ αλείφουμε τον πολτό αγκινάρας και από πάνω βάζουμε τα μανιτάρια με το μαϊντανό. Και στα άλλα μισά τα μανιτάρια που ήταν βουτηγμένα στο λεμόνι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.