Σάββατο 13 Μαΐου 2017

ΚΕΪΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΚΕΪΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Υλικά:


  • 160 γρ ανάλατο βούτυρο
  • 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 3 βανίλιες
  • 2 φλυτζάνια φαρίνα
  • 150 γρ λευκή σοκολάτα
  • 100 γρ μάρζιπαν
  • 75 γρ αμύγδαλα αλεσμένα
  • ζάχαρη άχνη

    Βουτυρώνουμε μια ρηχή ορθογώνια φόρμα 20 x 30 εκ. και ντύνουμε με αντικολλητικό χαρτί τις πλευρές της. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το βούτυρο καθώς συνεχίζεται το χτύπημα. Ρίχνουμε το μάρζιπαν, τα αμύγδαλα και τη λευκή σοκολάτα την οποία έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια. Απλώνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 40 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και μόλις το βγάλουμε από τη φόρμα το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Το κόβουμε σε τετράγωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.