Τρίτη 2 Μαΐου 2017

ΓΛΥΚΙΑ ΓΑΡΙΔΟΣΑΛΑΤΑ

ΓΛΥΚΙΑ ΓΑΡΙΔΟΣΑΛΑΤΑ


Υλικά:
  • 80 γρ βερμιτσέλι
  • 16 γαρίδες
  • 2 κσ σησαμέλαιο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλυτζάνι φύτρες φασολιού
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
  • 30 γρ αρακά
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
  • 3 κόκκινες πιπεριές
  • 10 ρώγες σταφύλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 κγ τζίντζερ
  • 1 κσ λευκό ξύδι
  • 1/4 φλυτζανιού ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/4 φλυτζανιού νερό

    Καθαρίζουμε το εντεράκι από τις γαρίδες και βάζουμε τα βερμιτσέλι σε βραστό νερό να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε σε βαθύ σκεύος το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, τις φύτρες, την πιπεριά, τον αρακά και τις γαρίδες αφού αλατοπιπερώσουμε. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα χτυπώντας στο μπλέντερ όλα τα υλικά να ανακατευτούν καλά. Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα στραγγισμένα βερμιτσέλι και τα σοταρισμένα υλικά. και σερβίρουμε ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.