ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΠΑΕΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΓΡΙΟΥ ΡΥΖΙΟΥ
Υλικά:
- 300 γρ γαρίδες
- 14 μύδια
- 1/3 φλυτζάνι άγριο ρύζι
- 500 γρ φιλέτο κοτόπουλο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κγ σαμπάλ οελέκ
- 2 κσ θυμάρι
- 1 φλυτζάνι ρύζι μπασμάτι
- 1/4 φλυτζάνι άσπρο κρασί
- 1/2 κγ σαφράν
- 2 φλυτζάνια ζωμός κοτόπουλο
- 2 κσ κάπαρη
- 2 μέτρια κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
- 1 κσ μαϊντανός ψιλοκομμένος
Ξεφλουδίζουμε τις γαρίδες βγάζοντας το εντεράκι. Τρίβουμε τα μύδια αφαιρώντας τα μουστάκια. Βράζουμε για 20 λεπτά το άγριο ρύζι σε κατσαρολάκι και μετά το στραγγίζουμε. Παράλληλα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί καλά σχεδόν μέχρι μέσα. Σε τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο, το πράσο, τις πιπεριές, το σαμπάλ οελέκ και το θυμάρι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το μπασμάτι, το κρασί, το σαφράν, το ζωμό και το ψητό κοτόπουλο, τα σκεπάζουμε και τα βράζουμε για 12 λεπτά ακόμα ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Προσθέτουμε τα θαλασσινά, την κάπαρη, τα κολοκυθάκια και το άγριο ρύζι, τα σκεπάζουμε και τα βράζουμε άλλα 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα θαλασσινά. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.