Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΣΠΑΓΓΕΤΟ ΜΠΟΛΟΝΙΕΖΕ (ΜΕ ΚΙΜΑ)

ΣΠΑΓΓΕΤΟ ΜΠΟΛΟΝΙΕΖΕ (ΜΕ ΚΙΜΑ)

Υλικά:
  • 250 γρ λιγκουίνι ή σπαγγέτι
  • 250 γρ κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κλαδάκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 φλυτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί
  • 400 γρ χυμό ντομάτας
  • 1/4 κούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ζωμό βοδινού
  • 1/2 κγ ζάχαρη
  • 1 κσ τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο

  • Σε κατσαρόλα βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό. Σε τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλινο ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ώσπου να ροδίσουν. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα, σκορπίζοντάς τον με πιρούνι. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το ζωμό βοδινού, τη ζάχαρη, το μαιντανό και το χυμό ντομάτας μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι ακόμα και τα αφήνουμε να πάρουν βράση χαμηλώνοντας τη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ρίχνουμε στα μακαρόνια τον κιμά και τα σερβίρουμε πασπαλίζοντας την παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.