Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΛΑ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΛΑ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ


Υλικά:


  • 250 γρ σπαγγέτι
  • 3 ντομάτες 
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/4 κγ μπούκοβο
  • 2 κσ κάπαρη
  • 7 φιλέτα αντζούγιας ψιλοκομμένα
  • 100 γρ ελιές μαύρες σε ροδέλες
  • 1 κσ μαιντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο

    Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες. Χαράξτε σταυρό στη μέση κάθε ντομάτας,τις ζεματιίζουμε σε βραστό νερό για 30 δευτερόλεπτα και μετά τις ρίχνουμε σε κρύο νερό. Τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε το σπόρο και τις ψιλοκόβουμε. Σε τηγάνι με ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ρίχνουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε την κάπαρη, την αντζούγια, τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Προσθέτουμε τις ελιές και το μαιντανό και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.