ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΛΙΠΑΡΑ
Υλικά:
Υλικά:
- 1/3 κούπα ψιλή ζάχαρη
- 1 1/2 κούπα άπαχο γάλα
- 2 αυγά
- 1 βανίλια
- 1 κγ σιρόπι μέιπλ (σφενδάμου)
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και 1/2 κσ νερό και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά ώσπου να ξανθύνει το σιρόπι και να αρχίσει να καραμελώνει. Μοιράζουμε το σιρόπι καραμέλας στα ειδικά φορμάκια. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα μέχρι να βράσει. Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ μαζί με 1 1/2 κγ επιπλέον ζάχαρη και σιγά σιγά προσθέτουμε το βρασμένο γάλα, τη βανίλια και το σιρόπι μέιπλ ανακατεύοντας πολύ καλά. Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια πάνω από την καραμέλα. Τοποθετούμε τις φόρμες σε βαθύ ταψί, γεμίζουμε με βραστό νερό μέχρι τη μέση το ταψί και ψήνουμε για 35 λεπτά ή μέχρι να πήξει η κρέμα. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Σερβίρουμε αναποδογυρίζοντας το κάθε φορμάκι χτυπώντας ελαφρά μέχρι να πέσει η κρέμα αν δεν έχουμε τα ειδικά φορμάκια που τραβάς το καπάκι και πέφτει η καραμελέ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.