ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΤΖΟΥΝ
Υλικά:
Υλικά:
- 1 κιλό γαρίδες μεγάλες
- 2 κούπες κάρδαμο ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ΜΠΑΧΑΡΙΚΟ ΚΑΤΖΟΥΝ:
- 1 κσ σκόρδο σε σκόνη
- 1 κσ κρεμμύδι σε σκόνη
- 2 κγ θυμάρι
- 1/2 κγ ρίγανη
- 1 κγ πιπέρι άσπρο
- 1/2 κγ πιπέρι καγιέν
- ΜΕΙΓΜΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ:
- 4 ντομάτες ρόμα ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 1 αγγούρι ψιλοκομμένο
- 2 κσ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κσ φρέσκο κόλιανδρο
- 1 κσ μαιντανός ψιλοκομμένος
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 κσ ελαιόλαδο
- 1 κσ χυμό λεμόνι
- αλάτι
Αναμείξτε όλα τα υλικά του κατζούν και βουτάμε μέσα τις γαρίδες τις οποίες πρώτα έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε στο γκριλ για 3 λεπτά από κάθε πλευρά ώσπου να ροδίσουν και να πιάσουν κρούστα. Αναμειγνύουμε την ντομάτα, το αγγούρι, το κρεμμύδι, το κόλιανδρο και το μαιντανό σε ένα μπολ και σε ένα δεύτερο αναμειγνύουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το περιεχόμενο του δεύτερου μπολ στο πρώτο. Απλώνουμε το κάρδαμο στα πιάτα, βάζουμε το μείγμα ντομάτας και από πάνω τοποθετούμε τις γαρίδες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.