CUPCAKES ΜΕ ΣΜΕΟΥΡΑ
Υλικά:
Υλικά:
- 75 γρ βούτυρο
- 175 γρ γάλα
- 250 γρ σμέουρα
- 60 γρ ζάχαρη
- 1 βανίλια
- μια πρέζα αλάτι
- 2 αυγά
- 200 γρ αλεύρι
- 1 1/2 κγ μπέικιν πάουντερ
- ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
- 300 γρ κρέμα γάλακτος
- 1 βανίλια
- 75 γρ ζάχαρη άχνη
- 250 γρ σμέουρα
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη μισή ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν. Χωρίζουμε τους κρόκους των αυγών και τους προσθέτουμε στο μείγμα μέχρι να ενοποιηθούν. Σε μπλέντερ πολτοποιούμε το γάλα με 175 γρ σμέουρα και τα ρίχνουμε και αυτά στο μείγμα με το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να ενσωματωθούν. Αφού καθαρίσουμε καλά το μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια ώσπου να σφίξουν ενώ σταδιακά ρίχνουμε την άλλη μισή ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε και τα ασπράδια στο μείγμα μας ανακατεύοντας καλά. Μοιράζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένες φόρμες για cupcakes και πιέζουμε ελαφρώς τα εναπομείναντα σμέουρα στα cupcakes. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά ώσπου να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα. Τα βγάζουμε από το φούρνο κα τα αφήνουμε για 5 λεπτά στο ταψί. Μετά τα βγάζουμε από τα φορμάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Για το γαρνίρισμα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και την άχνη και με κορνέ το τοποθετούμε στο κέντρο του cupcake. Γύρω γύρω στολίζουμε με σμέουρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.