Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

ΠΙΤΣΑ SUPER SUPREME

ΠΙΤΣΑ SUPER SUPREME

Υλικά:

    ΓΙΑ ΖΥΜΗ
  • μισό λίτρο νερό
  • 800 γρ αλεύρι
  • 8γρ μαγιά ξερή
  • μια πρέζα αλάτι 
  • 2κσ ελαιόλαδο
  • ΓΙΑ ΣΑΛΤΣΑ
  • 400γρ ντοματάκι κονσέρβα
  • 1κσ ρίγανη
  • 1κσ βασιλικό
  • μια πρέζα αλάτι 
  • λίγο πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ
  • 2 πράσινες πιπεριές σε ροδέλες
  • 100 γρ μανιτάρια σε φέτες
  • 1 κούπα κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 100 γρ φέτες γαλοπούλας ψιλοκομμένες
  • 4 λουκάνικα Φρανκφούρτης σε φέτες
  • 50 γρ σαλάμι αέρος σε φέτες
  • 3 φέτες ανανά κομμένες
  • 20 μαύρες ελιές ψιλοκομμένες

    Διαλύουμε τη μαγιά στο μισό λίτρο κρύο νερό. Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε 600γρ αλεύρι με το μείγμα νερού μαγιάς και το αλάτι. Μόλις αρχίσει να στερεοποιείται η ζύμη προσθέτουμε το λάδι και τα άλλα 200γρ αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι. Μόλις γίνει μια ομοιόμορφη μπαλίτσα τη βάζουμε 20' στο ψυγείο. Αυτή η ζύμη θα μας βγάλει τρεις πίτσες. Μετά το εικοσάλεπτο, τη χωρίζουμε στα τρία και ή βάζουμε σε σελοφάν τα κομμάτια που περισσεύουν ή τις ετοιμάζουμε. Κάθε μπαλίτσα αρχίζουμε να τη ζυμώνουμε σε πάγκο που πρώτα ρίξαμε αλεύρι και με τον πλάστη δίνουμε σχήμα. Μόλις γίνει όσο πιο λεπτή τη θέλουμε η ζύμη είναι έτοιμη. Για τη σάλτσα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αλείφουμε το πάνω μέρος της ζύμης που πρώτα τη βάλουμε σε ταψί και αντικολλητικό χαρτί. Πάνω στη σάλτσα απλώνουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια, μετά βάζουμε τη γαλοπούλα, το λουκάνικο, τον ανανά και τις ελιές και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Τοποθετούμε το σαλάμι αέρος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η πίτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.