ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΡΙΖΟΤΟ
Υλικά:
- 220 gr ρύζι αρμπόριο
- 1.5 λίτρο ζωμό κότας ή λαχανικών
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 100 γρ σπαράγγια κομμένα στα 2 εκ
- 1 κολοκυθάκι μικρό σε φέτες
- 1/4 κούπας αρακάς
- 1/4 κούπας μαιντανός
- 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το καρότο για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς για ακόμα 1 λεπτό. Ρίχνουμε το ζωμό, 1 κούπα τη φορά μέχρι να απορροφηθεί και συνεχίζουμε ώσπου να το ρίξουμε όλο. 10 λεπτά μετά την πρώτη κούπα ζωμού προσθέτουμε τα σπαράγγια, τα κολοκυθάκια και τον αρακά. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μαιντανό και βράζουμε μέχρι να ρίξουμε όλο το ζωμό και να απορροφηθεί έχοντας μαλακώσει το ρύζι. Πριν το αφαιρέσουμε από τη φωτιά πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.